Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

İran ABD ile görüşmek için şartını açıkladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile dolaylı yoldan bağlantıda olduklarını ve İsrail’in saldırıları sonrasında durdurulan nükleer müzakerelerin devamı için Washington’un diplomasiye bağlı olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi …

İsrail yine insani yardım almak için bekleyen Filistinlileri vurdu: 16 Ölü 90 yaralı

İsrail ordusu, Han Yunus kentinin güneyinde düzenlediği saldırıda insani yardım almak için bekleyen sivilleri vurdu. Gerçekleşen saldırıda 16 sivil hayatını kaybederken 90 sivil yaralandı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

Fidan duyurdu, Suriye ve Türkiye görüşmelere başladı: Yunanistan’ın canını sıkacak haber

Türkiye’nin Suriye ile Deniz Yetki Alanı anlaşması için görüşmelere başlaması, Yunanistan’da alarm zillerini çaldı. Atina, Türkiye’nin Libya ve Suriye’yle anlaşarak Doğu Akdeniz’deki nüfuzunu artırmasından ulusal güvenliği için “varoluşsal tehdit” olarak söz ediyor.

Uçağı kim icat etti? Cevabı kime sorduğunuza bağlı

Uçağı kim icat etti? Cevabı kime sorduğunuza bağlı

Fransa’da işçi grevi: Paris ve çeşitli şehirlerde bazı uçuşlar iptal edildi

Fransa’da işçi grevi: Paris ve çeşitli şehirlerde bazı uçuşlar iptal edildi