Kızılay’dan Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı, Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için, Gazze’ye acilen insani yardım girişinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

İsrail ve Hamas arasında ocak ayında sağlanan ancak sonrasında bozulan ateşkesin ardından, Gazze’deki insani felaket her geçen gün artıyor. İsrail güçleri tarafından 2 Mart’ta yardım sevkiyatının durdurulmasının ardından, Gazze’de yüz binlerce insan tekrar kıtlık tehlikesi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılay’ın çabaları ise sınır kapılarının kapanması nedeniyle olumsuz etkilendi. Kızılay’ın Derilbelah bölgesindeki aşevi, gıda stoklarının hızla azalmasıyla karşı karşıya kaldı. Ateşkesin bozulmasıyla artan gıda fiyatları, yerel gıda kaynaklarına erişimi zorlaştırdı. Bölgedeki askeri operasyonlar ise Türk Kızılay’ın su kaynaklarını da etkiledi.

“Gazze’de Ateşkes Hayati Önem Taşıyor”

Ateşkes sonrasında kötüleşen insani durumu değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gazze’deki insani felaket, tüm dünyanın gözü önünde bir buçuk yıldır devam ediyor. Türk Kızılay olarak, Gazze halkına yardım götürme çabalarımızı sürdürüyoruz ancak sınır kapılarının kapanması büyük bir engel oluşturuyor. Bu durum özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, bu trajedinin sona ermesi için hayati önem taşıyor. Sınır kapılarının açılması ve insani yardımın acilen sağlanması için çağrımızı yineliyoruz” dedi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uykunun gizli düşmanı belli oldu

Uyumadan önce ekran kullanımını sınırlamak, uyku kalitesini artırıyor. Dr. Tarık Mecit, ekran ışığının beyin üzerinde uyarıcı etkiler yarattığını ve bu durumun uykuya geçişi zorlaştırdığını belirterek, ideal alışkanlıklar hakkında uyarılarda bulundu.