Spor Yapmanın Faydaları Vurgulandı

İskelet Sistemini Güçlendirmek İçin Spor Yapmak Öneriliyor

Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhsin Duran, iskelet sistemini ayakta tutan kasları güçlendirmek için spor yapmanın önemine vurgu yaptı.

Dr. Öğretim Üyesi Muhsin Duran, yaptığı açıklamada sporun sağlık üzerine olan olumlu etkilerini sıralayarak, “Sporun sağlık, kardiyovasküler sistem, dolaşım ve kemik minerali üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Kendi araştırmalarımdan da bunu gözlemledim. İskelet sistemimiz için vazgeçilmez olan kaslarımızı güçlendirmek için spor yapmalıyız.” dedi.

Dr. Muhsin Duran, sporla ilgili yüzlerce araştırması bulunduğunu belirterek, sporun önemine dikkat çekti. “İnsanların spor yapması gerekmektedir. Spor yapmayan bir yaşam düşünülemez. Kaslar güçlendikçe eklem sağlığı da desteklenmiş olur.” şeklinde konuştu.

Avrupa’da yaşlı insanların bisiklete binip koştuklarına değinen Dr. Duran, “Eğer egzersizin zararı olsaydı, bu yaşlılar hala hayatta olmazdı. Sporun faydaları tartışılmaz bir gerçektir. Spora teşvik etmeliyiz. Egzersiz, diyabet gibi hastalıklar için yürüyüş, bel ve boyun fıtığı için ise yüzme önerilmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Öğrencilerden Spora Destek

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencileri de spora olan desteğini dile getirdi. Muhammed Ali Arslanhan, spor yaptığı gün kendini daha pozitif hissettiğini belirterek, spor yapmayı herkese önerdi. Berfin Savuk ise yaklaşık 10 yıldır voleybol yaptığını ve spordan aldığı sağlık ve zihinsel faydalardan bahsetti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Sağlık

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uykunun gizli düşmanı belli oldu

Uyumadan önce ekran kullanımını sınırlamak, uyku kalitesini artırıyor. Dr. Tarık Mecit, ekran ışığının beyin üzerinde uyarıcı etkiler yarattığını ve bu durumun uykuya geçişi zorlaştırdığını belirterek, ideal alışkanlıklar hakkında uyarılarda bulundu.