Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Alerjik Hastalıklarda Artış İle İlgili Uyarılar!

Doğanın canlanmasıyla birlikte polenlerin yoğunlaşması, alerjik bünyeye sahip kişilerde solunum yolu problemlerine neden olabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, mevsim geçişlerinin hızlanmasıyla alerjik ve viral hastalıklarda artış yaşanabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özkaya, “Havaların ısınması insan hareketliliğini artırarak viral enfeksiyonların yayılımını hızlandırıyor. Alerjenlerin etkisiyle hastalarda nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Covid-19’un benzer semptomlar göstermesi, tanı sürecini zorlaştırabiliyor.” dedi.

Özkaya, mevsimlerin sürelerinin kısalmasıyla ilkbaharın artık yalnızca Mayıs ayıyla sınırlı kaldığını belirterek, “Mayıs ayıyla birlikte artan sıcaklık, alerjik hastalıklarla birlikte alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların yanı sıra viral hastalıkları da zirveye taşıyacak. Mevsimlerin ve iklimlerin hızlı değişimi çevresel faktörlerden etkilenen hastalıkları da karmaşık hale getiriyor. Bu durum özellikle çocukları etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

“Alerjik ve Viral Hastalıkların Benzer Belirtileri”

Özkaya, alerjik rinit ve astım gibi hastalıkların belirtilerinin sıcak hava ile artacak çiçek ve ağaç polenleriyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Geçmeyen öksürük, burun ve boğaz rahatsızlıkları ile astım benzeri zatürre ve bronşit vakaları görülebilir. Ayrıca çocuklar, hem alerjik hem de viral hastalıklara maruz kalarak uzamış öksürük ve ateş gibi şikayetler yaşayabilirler. Bu nedenle hastalıkların karıştığı durumlarda uzman bir doktora başvurulması önemlidir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uykunun gizli düşmanı belli oldu

Uyumadan önce ekran kullanımını sınırlamak, uyku kalitesini artırıyor. Dr. Tarık Mecit, ekran ışığının beyin üzerinde uyarıcı etkiler yarattığını ve bu durumun uykuya geçişi zorlaştırdığını belirterek, ideal alışkanlıklar hakkında uyarılarda bulundu.

Hatay’da Freni Arızalanan Kamyon Uçuruma Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Hatay’ın Defne ilçesinde freni arızalanan hafriyat kamyonunun uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. H.Y. (28) idaresindeki 28 K 5889 plakalı hafriyat kamyonu Antakya-Yayladağı yolunun Döver Kavşağı mevkisinde fren arızası nedeniyle …