Kadın doğum kliniğinde skandal! İstanbul’dan ABD’ye “yumurta” ticareti

İstanbul’daki Kadın Doğum Kliniğinde Skandal Ortaya Çıktı

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan özel bir kadın doğum kliniğinde yaşanan skandal, CİMER’e yapılan bir ihbar sonucunda gün yüzüne çıktı. İhbarı yapan bir kadın, klinikte usulsüz yumurta satışı yapıldığını bildirdi.

Kurye Aracılığıyla İlaç Gönderdiler

Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre; söz konusu poliklinik, genç kadınlara genel kontrol, muayene veya yumurta dondurma gibi işlemler altında hormon ve yumurta artırıcı ilaçları kurye aracılığıyla gönderdiği iddia edildi. Bu ilacı kullanan kadınlar, 2 hafta sonra yurt dışına gönderilerek oradaki tüp bebek merkezlerinde yumurtalarının satışı gerçekleştirildiği iddia edildi. Ancak, ilacın felç, erken menopoz gibi ciddi yan etkilere sebep olabileceği belirtiliyor.

Para Teklifi Yapıldı

Kadınlara olgunlaşan yumurta sayısı kadar para ödeneceği ve 20-40 bin lira arasında para teklifi yapıldığı ileri sürüldü. Paraya ihtiyacı olan 20-30 yaş arasındaki kadınlar, ABD’deki bir şirketle iş birliği yaparak kandırıldı.

Soruşturma Başlatıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri, ilacın birkaç hastaya reçete edildiğini tespit etti. Ancak, doktorlar suçlamaları reddetti. Sağlık Bakanlığı, 2 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili “Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun’a Muhalefet” ve “Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na Muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Çağla Taşçı – 3.Sayfa

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Uykunun gizli düşmanı belli oldu

Uyumadan önce ekran kullanımını sınırlamak, uyku kalitesini artırıyor. Dr. Tarık Mecit, ekran ışığının beyin üzerinde uyarıcı etkiler yarattığını ve bu durumun uykuya geçişi zorlaştırdığını belirterek, ideal alışkanlıklar hakkında uyarılarda bulundu.